به طور کلی ۲ تا ۳ روز پس از جمع آوری تخمک ها، یعنی حدود ۴۸ – ۴۴ ساعت پس از لقاح تخمک ها در محیط آزمایشگاه، انتقال جنین از راه واژن و دهانه رحم انجام میشود و جنین ها معمولا در مرحله ۸ – ۴ سلولی انتقال می یابند. انتقال جنین فرآیند پیچیده ای نیست و به بیهوشی نیاز ندارد، بنابراین لازم نیست بیمار ناشتا باشد. حتی بهتر است صبح آن روز صبحانه کاملی میل شود.
برای انتقال جنین، بیمار در وضعیت لیتوتومی (وضعیت معاینه زنان) و روی تخت معاینه قرار میگیرد ، به طوری که بهتر است سر پایین تر از پاها قرار گیرد. در ضمن برای قرار گیری رحم در راستای واژن و ساده سازی انتقال جنین، به بیمار توصیه میشود مثانه ای پر داشته باشد.
پس از قرار گیری بیمار روی تخت معاینه، برای مشاهده دهانه رحم، وسیله خاصی به نام اسپکولوم وارد دهانه رحم شده، سپس مبهل یا واژن با سرم ساده نمکی شست و شو داده میشود. توسط یک گاز استریل مجرای ورودی واژن به رحم تمیز میشود. در این زمان جنین های حاصله داخل کاتتر (لوله)مخصوص انتقال جنین بارگیری شده و بدون ایجاد آسیب، از راه دهانه رحم به رحم هدایت میشود. سی تا شصت ثانیه پس از قرار دادن جنین ها به داخل رحم، کاتتر به آرامی از دهانه رحم و واژن خارج شده و به آزمایشگاه تحویل داده میشود تا بررسی های لازم برای اطمینان از خروج جنین ها از کاتتر انجام شود.
تعداد جنین های قابل انتقال محدود است، معمولا ۳ – ۲ جنین در مرحله انتقال جنین به رحم منتقل می شود و در صورتی که تعداد جنین های تشکیل شده بیش از این باشد، جنین های اضافی با مایع نیتروژن فریز (منجمد) می شوند تا در دوره های بعدی مورد قرار گیرند.
پس از انتقال جنین توصیه میشود که فرد بین ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در بخش ، استراحت کند.