– استفاده از غلات سبوسدار (این گروه علاوه بر انرژی، بخشی از پروتئین و ویتامین های گروه”ب”) تامین می کند.
-طبخ برنج به صورت کته یا دمی همراه با حبوبات
-استفاده از میوه های تازه و میوه های خشک در میان وعده، ترجیحاً خود میوه به جای آب میوه استفاده شود.
-طبخ صحیح سبزیجات و مصرف سبزیجات به طور روزانه همراه با هر وعده اصلی
-افزایش مصرف پروتئین (افزایش مصرف گروه گوشتها و جانشین آن مثل پنیر – تخم مرغ – حبوبات –دانه های روغنی – انواع گوشتها)
-استفاده بیشتراز گروههایی که نیاز آنها طی بارداری افزایش مییابد.
-درصورت عدم مصرف ماده غذایی خاص، از جانشین آن استفاده شود.
-استفاده از روغنهای دارای امگا۳ مثل: زیتون ،کلزا ،کانولا ،کنجد.
– استفاده از نمک یددار در انتهای طبخ غذا
– استفاده از مواد غذایی خانگی به جای مواد غذایی صنعتی (انواع کنسروها)
-عدم مصرف مواد غذایی غیر قندی مثل: نوشابه، سس، کیک، کلوچه، شیرینی، ماءالشعیر، چیپس،پفک و …
-مصرف غذاهای خانگی به جای غذاهای آماده و فست فودها
-مصرف ماهی به هفته ای ۱ بار محدود شود. ترجیحاً از ماهی های قزل آلا پرورشی استفاده شود.
-طی دوره بارداری از مصرف جگر اجتناب شود.
-مصرف دم کردههای گیاهی مثل گل گاو زبان در این دوران ممنوع میباشد.
· افزایش مصرف آب آشامیدنی
· کاهش مصرف چای، قهوه و نوشیدنیهای دارای کافئین و نوشابه سیاه
· افزایش مصرف لبنیات (روزی ۳ تا ۴ واحد)
· عدم مصرف عرقیجات و دمنوشها مثل رازیانه و … به منظور افزایش شیرمادرانی که دیابت (نوع ۱ و ۲ دیابت بارداری) ندارند، میتوانند از مالت جو (دلستر تلخ ) روزانه استفاده کنند. عدم مصرف مواد غذایی مثل سیر، پیاز، تربچه و انواع کلم که بر طعم شیر تاثیر میگذارند.
افزایش مصرف کلسیم:مواد غذایی غنی از کلسیم شامل موارد زیر میشود:
۱)انواع لبنیات: بهتر است، از این گروه نوع کم چرب آن را استفاده کنید. همچنین شیرهای غنی شده با ویتامین د یا ماست های پروبیوتیک انتخابهای بهتری هستند.سبزیجات برگ سبز ،بادام ، قارچ از منابع کلسیم هستند.
۲) ماهی های کوچک استخوانی، خصوصاً اگر استخوان آن ها هم خورده شود، مثل ماهی کلیکا برای جذب بهتر کلسیم، روزانه ۱۵ – ۱۰ دقیقه، دست ها و بازوها و صورت را در معرض آفتاب قرار دهید. ازمنابع غذایی ویتامین Dبیشتر استفاده کنید. مثل: زرده تخم مرغ (در صورت نداشتن بیماری خاص، روزی ۱ عددتخم مرغ)، ماهی هایی مثل سالمون و ساردین، شیر غنی شده با ویتامین د.وزن خود را در محدوده ایده آل حفظ کنید. درخانم هایی که یائسه شدهاند، مصرف امگا۳ میتواند تا حدی حالات روحی ناشی ازیائسگی را کاهش دهد. منابع غذایی آن شامل: روغن کلزا، روغن کانولا، روغن کنجد وروغن زیتون، گردو، تخم کتان، ماهی، زیتون، کنجد.درخانم هایی که سابقه سرطان سینه و رحم ندارند، مصرف سویا و شیر سویا و لوبیای سویامیتواند عوارض ناشی از یائسگی را کاهش دهد.
۱) مصرف آب سبزیجات زرد ونارنجی مثل: آب هویج
۲) دل، جگر، قلوه و کله وپاچه
۳) انواع کنسروها
۴) نمک دریا
۵) ماهی دریا خصوصاً ماهیهایی که وزن بالایی دارند، مثل: ماهی شیر
۶) مصرف زیاد زعفران
۷) مصرف تخم کتان و بادام زمینی
۸) مصرف سویا و فرآورده های آن